Meniu evenimente Restaurant Mirador

Dec 17, 2015

Atentie la capcane!


Category: Meniu-evenimente


"Suntem prea saraci pentru lucruri ieftine" spuneau bunicii nostrii si abia acum se vede cata dreptate aveau. 

Din pacate s-au impamantenit si perpetuat unele practici provenind din anii `70 – `80, care seamana mai degraba a sarlatanie decat a afacere.

In acele vremuri seful de sala, ospatarii, picolii, gestionarul restaurantului, se credeau niste mici zei in localurile “lor” si faceau tot felul de matrapazlacuri cu care strangeau bani destul de multi.

Dar, din fericire, lumea, vremurile s-au schimbat iar asemenea practici sunt din ce in ce mai putine si directia in care ne indreptam este cea corecta.

Totusi, pentru ca sa nu se mai repete aceste gainarii trebuie sa fiti informat, sa aveti cunostinta de ele.

 

Deci, sa incepem!

 

Atentie la TVA!

Pretul ofertelor ar putea sa nu contina TVA iar dumneavoastra trebuie sa aveti cunostinta inainte de semnarea contractului.

 

Ce contine pretul?

Este extrem de important sa stiti DINAINTE ce este inclus in pret, dar mai ales CE NU ESTE INCLUS iar toate astea trebuiesc scrise in contract.

 

Ce vi se spune?

 

 

Ce NU vi se spune?

Bautura este la discretie! – varianta 1

Nu se pune la indemana invitatilor si acestia vor trebui sa apeleze la un ospatar chiar si pentru o cafea sau pentru un pahar cu apa iar acesta “trage de timp” pana vine.

Scopul lor este de a micsora consumul bauturilor, dar efectul este o indispozitie, o nemultumire profunda a invitatilor.

 

Bautura este la discretie! – varianta 2

Bautura se aduce “cu paharelul” insa pana la o anumita ora pe care dumneavoastra nu o cunoasteti ( pentru ca nu ati intrebat - vi se spune! ) iar peste aceasta ora trebuie platit in plus de obicei o “taxa”. Acelasi lucru se practica si cu ora de inceput a servirii bauturilor ( se incepe cat mai tarziu si se termina cat mai devreme ).

 

Bautura este la discretie! – varianta 3

Se serveste bautura la discretie, insa de obicei se termina cantitatea alocata ( desi termenul folosit in oferta este “open bar” sau la discretie ) dar alta nu se mai aduce.

 

Aranjamentul floral este inclus!

Aranjamentul floral este fie din flori artificiale, fie din flori naturale la ghiveci care se iau de pe masa cu mult inainte de terminarea evenimentului.

 

Pestele este salau!

Pentru ca este preparat ca snitelul, cu multa compozitie( ca sa para mare si sa tina bucatile de pestele laolalta ), in interiorul acesteia se pune pangasius in loc de salau.

 

Este totul inclus!

La final trebuie platita painea, gheata, paiele, parcarea, servetelele, schimbatul scrumierelor, folosirea obiectelor de inventar ( farfurii pentru ca se zgarie, scaune pentru ca se pot rupe, fete de masa pentru ca trebuiesc spalate etc. ).

 

“Lasa ca ne intelegem noi!” sau care sunt costurile ce pot aparea daca nu le discutati!

Procent pentru fiecare ospatar ( 8-10%), taxa pentru bucatarie, comision pentru curentul folosit de muzicanti, taxa “de dop” pentru bautura care este adusa de catre client, plata intrarii pentru folosirea toaletelor si a hartiei igienice consumate ( cica toaleta nu e a lor ci a unui var indepartat sau a proprietarului ), taxa uzura mobilier ( ~3% ), taxa pentru caldura sau aer conditionat, comision pentru gheata.

 

Se asigura un loc retras pentru copii sau nou nascut!

Prin loc retras parintii, clientii inteleg un loc, o camera separata … dar se pune doar un paravan in aceeasi sala, se insira niste scaune si se improvizeaza in fel de “culcus” insa copiii stau in aceeasi sala, in acelasi zgomot. Pentru copii disconfortul este maxim, devin iritati, plangaciosi si asta se transmite si la parinti.

 

Pret mic, garantat personalizat!

 

 

 

 

 

Avansul e de doar 10%!Ora la care se poate termina evenimentul vi se comunica in ultimul moment, iar depasirea acestuia inseamna niste costuri suplimentare.

 

Pare OK! 

Dar daca acesta NU SE SCADE la final sub pretextul ca “ D-aia se da avans ca sa nu se scada!”, mai este ok?


Se organizeaza si degustari de meniu!


Nimic nu va garanteaza ca la eveniment, dumneavoastra si/sau invitatii dumneavoastra, veti primi acelasi lucru in sortimentul si cantitatea “degustata”. Daca vreti sa nu aveti surprize cereti sa faceti aceasta “degustare” in timpul unui alt eveniment eventual din acelasi fel de mancare care se serveste atunci.

 


Mancarea se pregateste de bucatari profesionisti intr-un mediu extrem de bine controlat!

Corect! Dar locatia nu are bucatarie proprie iar mancarea vine ( de cele mai multe ori congelata pentru ca este preparata cu mult timp inainte ) dintr-un alt punct de lucru iar aici doar se (re)incalzeste.

 

Servirea in sistem “bufet suedez”!

Se plateste in functie de numarul de persoane dar, pentru ca toata mancarea este la gramada si nu se poate verifica, la final veti constata ca daca adunati cantitatile din oferta de mancare “servita” si o inmultiti cu numarul invitatilor ar fi trebuit sa fie sute de kilograme.

Si au fost ???

 

 

 

 

Intocmiti si semnati un contract! 

Nu mergeti pe “intelegere”, pe “om vedea atunci ca suntem oameni si ne intelegem noi cumva”. Contractul trebuie sa contina datele de identificare a celor doua parti care ajung la o anumita intelegere, intelegere care trebuie stipulata in cele mai mici detalii.

 

 


.